Creier fiert cu salata verde

Printeaza

Creier fiert cu salata verde 

Ingrediente:

  • 1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel
  • 1/2 lămîie
  • 1 lingură unt topit
  • sare
  • piper
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Se ţine creierul în apă rece o oră. Se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert cu apă caldăşi puţină saer timp de 15-20 min.

Se scurge apa, iar creierul se taie felii, se aşază pe farfuria de servit şi se stropeşte cu zeama de lămîie şi untul topit. Se presară puţin piper şi se garniseşte cu salată verde.

Se poate servi şi rece, în acest caz untul topit se înlocuieşte cu ulei bun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.