Crema de branza cu rosii uscate
PrinteazaCrema de branza cu rosii uscate din: usturoi, rosii uscate, telema, branza de vaci, unt, smantana, rozmarin, ulei de masline, piper.
- 4 catei de usturoi
- 6 rosii uscate
- 300 g telemea
- 200 g branza de vaci
- 100 g unt
- 200 ml smantana
- rozmarin proaspat
- ulei de masline
- piper
Mod de preparare:
Punem într-un bol brânza telemea rasă pe răzătoarea nică, brânzica de vaci zdrobită bine cu o furculiţă, smântână, untul moale şi isturoiul pisat. Amestecăm bine şi punem compoziţia cbţinută pe o folie de celofan. Nivelăm şi rulăm, astfel încât să obţinem un sul cu un diametru de 6 cm, rulat în folie. Băgăm la rece pentru 30 ce minute.
Tăiem roşiile bucăţele şi le adăugăm piper măcinat şi puţin ulei de măsline. Amestecăm bine. Scoatem sulul de brânză de la rece, îndepărtăm folia şi tăiem rondele de câte 2 cm grosime. Le punem pe platou şi le adăugăm amestecul de roşii. Ornăm cu crenguţe de rozmarin.
Servim proaspăt sau păstrăm la rece până în momentul servirii.
Crema de branza cu rosii uscate
Pofta buna!