Sparanghel cu usturoi din: sparanghel, ulei de masline, usturoi. Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul. Ingrediente: 400gr Sparanghel 30ml ulei de masline […]
Cremă catalană
PrinteazaCrema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara.
Ingrediente:
- 6 dl lapte
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr tos
- 100 g zahăr de trestie
- 40 g feculă
- 1 lămâie mică, netratată
- 1/2 baton de scorţişoară
Mod de preparare:
Cremă catalană: Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o coajă. Puneţi într-o oală potrivită 5 dl de lapte, coaja de lămâie tăiată mărunt şi scorţişoara.
Puneţi pe foc şi lăsaţi să dea un clocot. Scoateţi scorţişoara. Intr-un castron, bateţi gălbenuşurile cu zahărul tos.
Adăugati fecula topită în restul de lapte şi amestecai bine. Turnaţi peste gălbenuşurile cu zahăr laptele fierbinte, strecurându-l în acelaşi timj printr-o sită.
Amestecaţi cu grijă compoziţia, apoi treceţi-o în altă cratiţă, puneţi-o pe foc şi lăsaţi-o să fiarbă până când crema va rămâne în strat subţire pe lingură.
Turnaţi compoziţia în cupe monoporţie pe care lăsaţi-le să se răcorească, apoi pune-ţi-le în frigider.
Când vine timpul să le servi;i, presăraţi peste ele zahăr de trestie şi daţi-ie la cuptor sub grilul încins bine, câteva minute.
Aduceţi-le la masă călduţe.
Poftă bună!