Cremă cu ciocolată şi kiwi
PrinteazaO reteta delicioasa de crema cu: branza de vaci, gelatina, frisca, oua, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, kiwi, frisca, sos de ciocolata.
Ingrediente:
- 250 g brânză de vaci
- 10 g gelatină
- 150 ml frişca
- două gălbenuşuri
- 150 zahăr tos
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 100 g ciocolată neagră
- 1 kg kiwi
- frişcă
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece şi, după ce s-a umflat, se dizolvă la bain-marie, fără să se fiarbă.
Într-o oală se pun gălbenuşurile, zahărul tos, zahărul vanilat, ciocolata ruptă bucăţi şi frişca. Se amestecă şi se fierbe totul la bain-marie până se îngroaşă.
Se ia oala de pe foc, se adaugă gelalina şi se amestecă. Kiwi se spală, se taie în jumătăţi şi se îndepărtează mijlocul cu o linguriţă.
Se lasă să se răceasca amestecul, se adaugă brânzc de vaci, mijlocul de la kiwi pasat ş scurs de suc şi se mixează pana când totul devine ca o cremă.
Se umplu jumătăţile de kiwi cu cremă, se aşază pe un platou, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute.
Pofta buna!