Cremă cu ciocolată şi kiwi

Printeaza

O reteta delicioasa de crema cu: branza de vaci, gelatina, frisca, oua, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, kiwi, frisca, sos de ciocolata.

Ingrediente:

  • 250 g brânză de vaci
  • 10 g gelatină
  • 150 ml frişca
  • două gălbenuşuri
  • 150 zahăr tos
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 kg kiwi
  • frişcă
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Gelatina se pune la înmuiat în  puţină apă rece şi, după ce s-a umflat, se dizolvă la bain-marie, fără să se fiarbă.

Într-o oală se pun gălbenuşurile, zahărul tos, zahărul vanilat, ciocolata ruptă bucăţi şi frişca. Se amestecă şi se fierbe totul la bain-marie până se îngroaşă.

Se ia oala de pe foc, se adaugă gelalina şi se amestecă. Kiwi se spală, se taie în jumătăţi şi se îndepărtează mijlocul cu o linguriţă.

Se lasă să se răceasca  amestecul, se adaugă brânzc de vaci, mijlocul de la kiwi pasat ş scurs de suc şi se mixează pana când totul devine ca o cremă.

Se umplu jumătăţile de kiwi cu cremă, se aşază pe un platou, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.