Crema de branza cu caise si alune
PrinteazaCrema de branza cu caise si alune din: pastaie de vanilie, lichior, zahar, caise, zahar vanilat, mascarpone, iaurt gras, coaja de lamaie, alune si fursecuri.
- 1 pastaie de vanilie
- 100 ml lichior
- 100 g zahar
- 800 g caise (conserva)
- 1 plic zahar vanilat
- 500 g mascarpone
- 300 g iaurt gras
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 200 g alune tocate
- 100 g fursecuri
Mod de preparare:
Se scoate miezul păstăii de vanilie şi se dă în fiert păstaia cu lichior, 100 ml apă şi 50 g zahăr. Se taie felii caisele şi se înăbuşă în lichior cea 2 min. Se lasă să se răcească. Se amestecă miezul de vanilie cu zahăr vanilat, 50 g zahăr, mascarpone, iaurt şi coajă de lămâie. Se rumenesc alunele.
Se taie cuburi fursecurile şi se repartizează în pahare. Deasupra se toarnă crema şi compotul şi se presară alune.
Crema de branza cu caise si alune
Pofta buna!