Crema de cacao cu rom si frisca
PrinteazaCrema de cacao cu rom si frisca din: lapte, oua, zahar, gelatina, cacao, smantana pentru frisca, zahar vanilat, rom, zahar pudra, smântână pentru frişcă, fructe confiate.
Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 8 ouă
- 100 g zahăr
- 3 foi gelatină
- 20 g cacao
- 300 g smântână pentru frişcă
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 2 linguriţe rom
- 40 g zahăr pudră
Pentru decor:
- 100 g smântână pentru frişcă, opţional
- fructe confiate, opţional
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zlhărul şi cu laptele, turnat în fir subţire. Pui vasul la foc mic şi amesteci, adaugi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi încorporezi cacaua.
Fierbi puţin combinaţia, apoi aşezi vasul într-un recipient mai mare cu gheaţă şi amesteci până când s-a răcit complet.
Mixezi smântână rece cu zahărul pudră şi o încorporezi, cu o spatulă, în cremă. Adaugi zahărul vanilat şi romul, amestecând continuu.
Torni crema în boluri, pe care le decorezi, dacă vrei, cu fructe confiate şi cu frişcă. Dai la frigider şi serveşti rece.
Crema de cacao cu rom si frisca
Pofta buna!