Crema de cafea
PrinteazaCrema de cafea
- 50 g calea
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 1 pahar smantana subţire
- 5 foi gelatină
- 375 g frişcă
Mod de preparare:
Prăjim cafea crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra smîntînă fierbinte, clocotită, Acoperim bine cu un capac şi lăsăm să se răcească. Cînd smîntînă a căpătat gustul şi aroma cafelei, o treceri prin sită.
Apoi batem într-o cratiţă gălbenuşurile, le amestecăm cu zahăr pisai şi turnăm deasupra smîntînă strecurată .Punem cratiţa pe maşină şi fierbem compoziţia ca la îngheţată, amestecînd merau cu lopăţica, pînă se prinde pe lopăţ:că un strat gros.
Cînd s-a îngroşat compoziţia, adăugăm gelatina muiată mai înainte în apă rece şi stoarsă bine. După ce se topeşte, strecurăm compoziţia.
Batem bine frişca şi turnăm în ea compoziţia răcorită, amestecînd bine. Turnăm totul într-o formă udată mai înainte cu apă rece şi o aşezăm pe gheaţă.
In loc de cafea boabe prăjită, putem întrebuinţa esenţă de cafea (fiartă ca pentru cafea filtru sau turcească).
In acest caz, în smîntînă fiartă punem, după gust, cîteva linguriţe de esenţă tare de cafea .
Crema este însă mai gustoasă pregătită cu cafea boabe.
Pofta buna!