Crema de ciocolată cu urdă si cirese
PrinteazaCrema de ciocolată cu urdă si cirese din: ciocolata, urda, cirese, zahar, unt.
- 300 g ciocolata negar sau cu lapte
- 300 g urda proaspata din lapte de vaca
- 50 g cirese sau visine
- 20 g zahar
- 100 g unt
Mod de preparare:
Rupi ciocolata în bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi. Freci spumă urda cu untul moale, păstrat timp de 1 oră la temperatura camerei, până când obţii o cremă fină, pe care o îndulceşti cu zahărul. Torni în fir subţire ciocolata călduţă şi mixezi în continuare.
Pui ciocolata în boluri mici sau în pahare şi le păstrezi în frigider pentru 2 ore. Inainte de a oferi porţiile, le decorezi cu cireşe sau vişine proaspete ori cu fructe confiate.
Crema de ciocolată cu urdă si cirese
Pofta buna!