Crema de linte
PrinteazaCrema de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte, scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare.
- o lingura ulei de masline
- 2 lingurite de chimion
- 2 lingurite de seminte de mustar
- o ceapa tocata marunt
- o lingurita de ghimbir ras
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- un ardei iute curatat de seminte si tocat
- o lingurita de praf de curry
- o lingura de pasta de tomate
- 2 cani de linte
- 2 bete de scortisoara
- 2 cani de apa
- o cutie de lapte de cocos
- sare de mare
Mod de preparare:
Incălziţi ulei într-o oală cu baza groasă şi adăugaţi seminţele de muştar şi chimionul. Adăugaţi imediat ceapa şi gătiţi la foc mic până se înmoaie. Adăugati ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, praful de curry si mai ţineţi 3 minute pe foc.
Adaugati pasta de tomate si amestecaţi un minut, apoi adăugaţi şi lintea betele de scorţişoară, apa şi laptele de cocos. Aduceţi la fierbere şi reduceţi flacăra, acoperind parţial oala. Lăsaţi lintea să se înmoaie – va dura cam 15 minute. Luaţi de pe foc şi potriviţi de sare. Puteţi servi cu lămâie stoarsă deasupra.
Crema de linte
Pofta buna!