Crema de spanac cu nucsoara si smantana
PrinteazaCrema de spanac cu nucsoara si smantana din: unt, ceapa, faina, lapte integral, frunze de spanac, smantana si nucsoara.
- 25 g unt
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 2 linguri de faina
- 200 ml de lapte integral
- 400 g frunze de spanac
- 100 ml de smantana nefermentata (pentru frisca)
- nucsoara, proaspat rasa
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se lasă 5 minute până se înmoaie. Se adaugă făina şi se mai lasă pe foc 2 minute, apoi se adaugă laptele, încet amestecând continuu. După ce se încorporează tot laptele, se mai lasă pe foc 5 minute până când se îngroaşă sosul.
Intre timp se pune spanacul într-o strecurătoare mare. Se toarnă deasupra apă clocotită, până când se înmoaie toate frunzele (este posibil să torni apă fiartă de două ori). Se aşază spanacul pe un ştergar curat, se stoarce ca să nu mai rămână lichid, apoi se toacă grosier.
Se amestecă în cratiţă, împreună cu smântână; se încălzeşte puţin, apoi se rade deasupra nucşoară şi se asezonează cu sare şi piper.
Crema de spanac cu nucsoara si smantana
Pofta buna!