Crema de vinete cu turmeric si ghimbir

Printeaza

Crema de vinete cu turmeric si ghimbir din: vinete, ceapa rosie, rosii, untdelemn, ulei de in, turmeric, usturoi, ghimbir, sare, piper alb.

Ingrediente:Crema_de_vinete_cu_turmeric_si_ghimbir

  • 3 vinete lungi si subtiri
  • 2 cepe mici rosii
  • 4 rosii
  • 2 linguri untdelemn
  • 50 ml ulei, de preferinta nerafinat, de in
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 3 catei de usturoi
  • 1 radacina de ghimbir cat o nuca
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Decojeşti vinetele, le tai în rondele şi le presari cu sare. După 10 minute, le speli şi le laşi în strecură­toare, să se scurgă. Cureţi usturoiul şi ghimbirul, după care le tai în felioare. Tai în rondele groase şi roşiile spălate.

Incingi untdelemnul şi căleşti feliile de usturoi şi ghimbir, apoi adaugi vine­tele şi acoperi cu un capac. După 5 minute de călit la foc mic, le scoţi şi căleşti roşiile, până scad. 3. Toci vinetele şi le freci cu uleiul de in.

Adaugi roşiile zdrobite cu furculiţa, turmericul, cepele fin toca­te, sare şi piper după gust. Serveşti crema pe felii de pâine prăjită.

Crema de vinete cu turmeric si ghimbir

Crema_de_vinete_cu_turmeric_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.