Cremă englezească cu alune de pădure
PrinteazaO reteta de crema englezeasca cu alune de padure din: lapte, galbenusuri, zahar, crema de alune de padure, sare si alune de padure.
- 500 ml lapte integral
- 4 galbenusuri
- 120 g zahar
- 1 lingurita crema de alune de padure
- sare
- 50 g alune de padure curate
Mod de preparare:
Incălzeşte laptele, pune crema de alune şi amestecă până când se dizolvă complet. Pune gălbenuşurile într-un vas şi bate-le cu un praf de sare şi cu zahărul până când ajung o spumă galbenă.
Toarnă în fir subţire laptele aromatizat cu crema de alune şi încorporează-l, amestecând continuu; pune vasul din nou pe foc (sau, mai bine, la bain-marie, având grijă ca apa să nu clocotească).
Amestecă în continuare cu telul până când obţii o cremă catifelată (este gata când aceasta se ţine pe fundul unei linguri introduse în cremă). Scufundă fundul vasului într-altul mai mare cu apă cu gheaţă pentru a opri fierberea şi a păstra consistenţa cremei.
Toarn-o într-o sosieră şi presară câteva alune tocate mărunt cu cuţitul. Poţi servi crema englezească cu alune cu orice fel de dulciuri pufoase preparate din aluat dospit.
Cremă englezească cu alune de pădure
Pofta buna!