Crema de legume cu ficat

Printeaza

Crema de legume cu ficat din: ficat de porc, cartofi, conopida, ceapa, ulei, smanata, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 2 l apa
  • 250 g ficat de porc
  • 300 g cartofi
  • 300 g conopida
  • 1 ceapa
  • 50 g ulei
  • 200 ml smanata
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, 1 ceapă, conopida spălaţi-le şi puneti-le la fiert în apă cu sare, întregi.

Scurgeti-le când sunt moi (păstraţi apa în care au fiert) şi pisaţi-le pentru a obţine un piure fin.

Adăugaţi în el apa de fierbere pentru a obţine o su- pă-cremă. Căliţi ceapa rămasă, curăţată şi tocată mărunt, în puţin ulei.

Adăugaţi ficatul tăiat în feliuţe subţiri sau cubuleţe şi ţineţi vasul la foc iute, până când este făcut.

Turnaţi amestecul în oala cu crema de legume.

Adăugaţi sare şi piper, după gust, şi lăsaţi să fiarbă încet, încă 10 minute. Serviţi cu pătrunjel tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.