Cremă de orez integral cu mere şi ciocolată
PrinteazaCrema de orez integral cu mere si ciocolata din: orez integral, ciocolata menaj, mere golden, banana, lapte, smantana, zahar brun, zahar si miere.
Ingrediente:
- 100 g orez integral
- 70 g ciocolată menaj
- 2 mere Golden
- 1 banană
- 500 ml lapte
- 30 ml smântână dulce
- 20 g zahăr brun
- 20 g zahăr
- 1 linguriţă miere
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă şi de seminţe (cotor) şi taie-le felii. Pune-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt, presară-le cu zahăr brun şi dă-le la cuptor 20 de minute la 180° C.
Râşneşte orezul până la obţinerea unei granulaţii fine şi pune-l într-o crăticioară cu laptele şi cu zahărul.
Pune crăticioara pe foc şi fierbe amestecul 20 de minute, adăugând câte puţină apă dacă se îngroaşă prea tare.
Pune în blender compoziţia obţinută împreună cu mierea şi mixează-o, apoi las-o la răcit (compoziţia obţinută trebuie să fie fluidă).
Pune ciocolata tocată cu cuţitul sau rasă într-o crăti¬cioară cu smântână şi topeşte-o pe foc, amestecând până la obţinerea unei compoziţii omogene.
Taie banana rondele şi merele coapte bucăţele şi pune-le în cupe, alternând ingredientele. Lasă-le 30 de minute să se odihnească în frigider, apoi serveşte-le.
Cremă de orez integral cu mere şi ciocolată
Pofta buna!