Crema Parmentier
PrinteazaCrema Parmentier din: cartofi, praz, supa de pui, smantana, unt, sare si piper.
- 600 g cartofi
- 300 g praz
- 500 ml supa de pui
- 100 ml smantana
- 70 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati si spalati prazul, apoi tocati-l marunt si caliti-l 10 minute in 50 g unt, pana cand se inmaoie, dupa care adaugati supa de pui. Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in cubulete. Puneti cubuletele de cartofi in vasul cu praz si fierbeti-i impreuna cu acesta circa 40 de minute.
Pasati prazul si cartofii intr-o sita marunta si adaugati din supa in care au fiert, pana cand obtineti o crema de consistenta unei smantani. Puneti crema din nou la fiert, la foc mic si adaugati smantana si untul ramas.
Potiviti de sare si piper si mai lasati la foc mic 4-5 minute. Serviti Crema Parmentier fierbinte, cu crutoane de paine prajita si un ou fiert tare, dat pe razatoarea mare, presarat deasupra.
Crema Parmentier
Pofta buna!