Creme brulle cu coacaze rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de creme brulle cu coacaze rosii din: zahar, zahar brun, galbenus de ou, baton de vanilie, smantana, lapte, coacaze rosii si menta.
- zahar 250 g
- zahar brun 100 g
- galbenus de ou (10 buc.) 200 g
- baton de vanilie 1 buc
- smântâna lichida 500 ml
- lapte 500 ml
- coacaze rosii 250 g
- menta proaspata 2 g
Mod de preparare:
Amestecam laptele si smântâna lichida într-un bol si se pune pe foc cu batonul de vanilie. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul. Când compozitia începe sa fiarba se adauga peste galbenusuri si se continua fierberea pâna ce compozitia se îngroasa.
Turnam în boluri, asezam coacazele deasupra si se baga la cuptor la 90ºC timp de o ora. Dupa coacere se caramelizeaza pe toata suprafata cu zahar brun. Ornam cu fructe proaspete.
Creme brulle cu coacaze rosii
Pofta buna!