Cremsnit cu vanilie

Printeaza

Cremsnit cu vanilie din: aluat, fulgi de migdale, zahar pudra, foid e gelatina, lapte integral, smantana, pastaie de vanilie, amidon, galbenusuri si zahar.

Ingrediente:Cremsnit_cu_vanilie

  • 500 g aluat de foitaj
  • 500 g fulgi de migdale
  • 3 linguri de zahar pudra, pesntru presarat, plus extra pentru servit

pentru crema:

  • 8 foi de gelatina
  • 750 ml de lapte integral
  • 250 de smantana pentru frisca
  • 1 pastaie de vanilie, crestata pe lungime
  • 100 g amidon
  • 3 galbenusuri
  • 140 g zahar

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. întinde jumătate de aluatul de foitaj până obţii un pătrat cu latura de 25cm şi aşază-l pe o hârtie de copt. Presară peste el fulgii de migdale şi presează-i cu grijă, apoi presară jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi întinde peste aluat o altă bucată de hârtie de copt.

Pune totul într-o tavă şi aşază deasupra o a doua tavă, ca un sandvici. Aşază o greutate termorezistentă (un vas sau câteva vase mai mici) deasupra, dă totul la cuptor timp de 5 minute, până când aluatul se rumeneşte şi devine crocant.

Când e gata, scoate-l din cuptor şi* lasă-l să se răcească. Repetă acest pas cu aluatul rămas. Lasă-l şi pe acesta să se răcească. Pune gelatina la înmuiat într-un bol cu apă rece, apoi pune toate celelalte ingrediente într-o cratiţă.

Dă focul mic şi amestecă încontinuu, apoi creşte treptat focul până când crema aproape atinge punctul de fierbere. Amestecă chiar dacă vei observa cocoloaşe, până când obţii o cremă groasă şi omogenă.

Ia cratiţa de pe foc şi îndepărtează păstaia de vanilie. Stoarce gelatina de apă şi încorporeaz-o în cremă, amestecând până se dizolvă complet. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată cu latura de 20cm.

Foloseşte un cuţit ascuţit şi o riglă pentru a decupa aluatul sub formă de pătrat cu latura de 20cm şi aşază-l ca să încapă în tavă, cu fulgii de migdale în jos. Pregăteşte şi cel de-al doilea aluat la fel. Peste baza de aluat, toarnă crema şi întinde-o uniform. Imparte blatul de deasupra în 8 dreptunghiuri cu dimensiunile de 10x15cm.

Apoi aşază bucăţile peste crema de vanilie, cu fulgii de migdale în sus. Apasă uşor pentru a le lipi, dar fără să le rupi. Apoi acoperă-le şi dă-le la rece timp de 4 ore sau, cel mai bine, peste noapte. Inainte de servire, taie prăjiturile acolo unde partea de sus este deja tăiată. Pudrează-le cu zahăr şi serveşte-le.

Cremsnit cu vanilie

Cremsnit_cu_vanilie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bun cremsnit-ul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.