Cremwursti in aluat cu susan
PrinteazaCremwursti in aluat cu susan din: faina, lapte, apa minerala, sare, miere, untura sau unt, ulei, drojdie, cremwursti, oua si seminte de susan.
Pentru aluat:
- 600-650 g făină
- 150 ml lapte
- 150 ml apă minerală
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură miere
- 1 lingură untură sau unt
- 4 linguri ulei
- 25 g drojdie
- 20 cremwurşti
Pentru decor:
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina şi o amesteci cu sarea. Fierbi laptele şi îl amesteci cu apa. In lichidul cald, dizolvi mierea şi drojdia, apoi torni peste făină. Frămânţi aluatul, adăugând treptat uleiul şi untul topit. Obţii un aluat maleabil şi nu foarte tare.
Il împărţi în două şi întinzi foi subţiri, de 4-5 mm. Tai discuri de aluat, pe conturul unor castronele cu diametrul de 25 cm. Aşezi pe fiecare câte un crenvurşt şi rulezi.
Aşezi rulourile într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut cu lapte şi le presari cu susan. La fel procedezi şi cu a doua bucată de aluat. Le laşi să mai dospească 20-25 de minute, la cald.
Le coci în cuptorul încălzit, pentru 20-25 de minute, la foc mediu. După ce s-au mai răcit, le păstrezi într-un coş, acoperite.
Cremwursti in aluat cu susan
Pofta buna!