Croasant umplut
PrinteazaO reteta de croasant umplut din: faina, unt, drojdie, iaurt gras, cascaval, crenvursti, zahar, oua si sare.
- 500 g faina
- 200 g unt
- 25 g drojdie
- 150 ml iaurt gras
- 300 g cascaval ras
- 10 crenvursti
- 1 lingurita cu zahar
- 2 oua
- sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în 1-2 linguri cu apă. Separat, încorporează untul în făina amestecată cu un praf de sare şi o linguriţă rasă cu zahăr. Amestecă până când compoziţia capătă un aspect nisipos. Adaugă iaurtul, un ou şi drojdia dizolvată. Frământă până ce aluatul se desprinde de pe mâini, înfoliază-l şi dă-l la rece pentru 2-3 ore.
Intinde aluatul într-o foaie groasă de circa 5 cm. Mai întâi, formează dreptunghiuri cu latura de 12 cm şi apoi taie-leîn diagonală, ca să obţii triunghiuri. Aşază la bază o linguriţă cu caşcaval, iar deasupra pune câte 2-3 felii de crenvurşti.
Rulează de la baza triunghiului către vârf şi aşază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-i cu ou şi, cu un cuţit cu lamă subţire şi uscată, crestează-i pe lungime. Bagă tava în cuptorul încins pentru 20-25 de minute.
Croasant umplut
Pofta buna!