Croasant umplut

Printeaza

O reteta de croasant umplut din: faina, unt, drojdie, iaurt gras, cascaval, crenvursti, zahar, oua si sare.

Ingrediente:Croasant umplut

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • 150 ml iaurt gras
  • 300 g cascaval ras
  • 10 crenvursti
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 oua
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în 1-2 linguri cu apă. Separat, încorporează untul în făina amestecată cu un praf de sare şi o linguriţă rasă cu zahăr. Amestecă până când compoziţia capătă un aspect nisipos. Adaugă iaurtul, un ou şi drojdia dizolvată. Frământă până ce aluatul se desprinde de pe mâini, înfoliază-l şi dă-l la rece pentru 2-3 ore.

Intinde aluatul într-o foaie groasă de circa 5 cm. Mai întâi, formează dreptunghiuri cu latura de 12 cm şi apoi taie-leîn diagonală, ca să obţii triunghiuri. Aşază la bază o linguriţă cu caşcaval, iar deasupra pune câte 2-3 felii de crenvurşti.

Rulează de la baza triunghiului către vârf şi aşază-i într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt. Unge-i cu ou şi, cu un cuţit cu lamă subţire şi uscată, crestează-i pe lungime. Bagă tava în cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Croasant umplut

Croasant umplut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.