Crochete din carne de miel
PrinteazaCrochete din carne de miel
- 250 g carne de miel fără os
- 1 ceapă
- 2 linguri unt sau margarină
- 3 linguri făină
- 2 ouă
- 2 linguri pesmet
- 100 ml ulei
- 1 cub condiment concentrat
- sare
- piper
Pentru ornat:
- 1 salată verde
- 1 roşie
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai bucăţele, apoi o rumeneşti într-o lingură de unt sau margarină si când e gata o scoţi pe o farfurie. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untul în care ai rumenit carnea.
Treci ţipoi carnea împreună cu ceapa călită prin maşina de tocat. Separat, căleşti făina într-o lingură de unt stingi cu o ceaşcă de supă preparată dintr-o ceaşcă de apă cu un cub de condiment, laşi să dea într-un clocot-două şi dai sosul deoparte.
Amesteci apoi carnea cu sosul, gălbenuşurile şi potriveşti gustul de sare şi piper. Intr-un castron amesteci albuşurile cu un praf de sare, iar pe o farfurie pui pesmetul.
Din compoziţia de carne formezi crochete de aceeaşi mărime, pe care le dai mai intai prin albus, apoi prin pesmet si le prajesti in ulei incins. Le asezi asemeni unor petale pe un pat de salata verde si in mijloc, pentru culoare asezi o rosie umpluta.
Crochete din carne de miel
Poftă bună!