Crochete din linte
PrinteazaO reteta de crochete din linte din: linte rosie, apa, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie.
- 350 g linte roşie
- 1 l apă
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă chimen
- 1 legătură de coriandru
- 1/2 linguriţă piper negru boabe
pentru sos:
- 250 g iaurt
- 1 lămâie (zeama)
Mod de preparare:
Spală lintea şi las-o la înmuiat în apă rece peste noapte. Scurge-o bine, paseaz-o în blender şi stoarce-o într-un şervet pentru a elimina excesul de apă.
Pune pasta de linte într-un castron, adaugă chimenul, boiaua iute, un praf de sare, piperul râşnit şi coriandrul tocat mărunt.
Amestecă bine toate ingredientele şi modelează crochete rotunde, cu diametrul de 5 cm şi cu o grosime de 1 cm.
Zvântă crochetele cu hârtie absorbantă. Aşază-le într-un vas termorezistent îmbrăcat în hârtie de copt şi fierbe-le 1 oră la bain-marie, în cuptorul încălzit la 190° C, acoperind vasul cu folie de aluminiu. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi aşază-le pe un platou.
Bate bine cu un tel iaurtul cu zeama de lămâie. Toarnă sosul peste crochete sau pune-l într-o sosieră, urmând să-l aduci la masă alături de crochete.
Lasă totul la rece circa 2 ore înainte de a servi.
Crochete din linte
Pofta buna!