Croissant cu ciocolata

Printeaza

Croissant cu ciocolata din: drojdie, faina, zahar, unt, lapte, sare.

Ingrediente:Croissant cu ciocolata

  • 1/2 lingurita de drojdie uscata
  • 300 g faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 g unt
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • putina sare

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat si intinzi cu sucitorul aluatul rezultat, in forma de dreptunghiuri. Ungi apoi foaia intinsa cu unt, apoi o impaturesti de la stanga la dreapta ai apoi de sus in jos. Dai foaia la rece timp de 30 de minute.

Foietajul format il intinzi din nou, apoi il tai in patrate, iar cele 4 patrate le tai si pe ele in 2 pe diagonala.

Cele 8 triunghiuri rezultate, le rulezi inspre varf, apoi le indoi in forma de semicerc si le lasi sa dospeasca pana isi dubleaza marimea si le ungi cu ou batut. Cand se coc, vor deveni aurii. Cand sunt gata, le lasi la racit si le decorezi cu glazura de ciocolata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.