Croissant cu ciocolata
PrinteazaCroissant cu ciocolata din: drojdie, faina, zahar, unt, lapte, sare.
- 1/2 lingurita de drojdie uscata
- 300 g faina
- 1 lingurita de zahar
- 25 g unt
- 1 ou
- 150 ml lapte
- putina sare
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat si intinzi cu sucitorul aluatul rezultat, in forma de dreptunghiuri. Ungi apoi foaia intinsa cu unt, apoi o impaturesti de la stanga la dreapta ai apoi de sus in jos. Dai foaia la rece timp de 30 de minute.
Foietajul format il intinzi din nou, apoi il tai in patrate, iar cele 4 patrate le tai si pe ele in 2 pe diagonala.
Cele 8 triunghiuri rezultate, le rulezi inspre varf, apoi le indoi in forma de semicerc si le lasi sa dospeasca pana isi dubleaza marimea si le ungi cu ou batut. Cand se coc, vor deveni aurii. Cand sunt gata, le lasi la racit si le decorezi cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!