Cuiburi de muschi
PrinteazaO reteta de cuiburi de muschi din: muschi de vita, iaurt natur, mustar, branza de vaci, galbenus, lamaie, morcovi, fire de praz, foi de dafin, otet de vin, ulei extravirgin de masline si sare.
- 4 bucăţi mici, rotunde, de la capătul muşchiului de vită, de circa 150 g fiecare
- 125 g iaurt natur
- 50 g muştar
- 100 g brânză de vaci proaspătă
- 1 gălbenuş
- 1/2 lămâie
- 2 morcovi
- 3 fire de praz
- foi de dafin
- oţet de vin
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi prazul păstrând deoparte două foi externe. Curăţaţi şi spălaţi morcovii. Fierbeţi ambele legume în multă apă sărată circa 15 minute, după care scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.
Tăiaţi foile de praz crude în două, pe lungime, cât să obţineţi patru panglicuţe subţiri. Spălaţi foile de dafin. întindeţi pe marginea circumferinţei de muşchi de vită 30 g de muştar, apoi înfăşuraţi-o cu frunze de dafin şi legaţi cu fâşiile de praz.
Aşezaţi cuiburile într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor, la oarecare distanţă unul de altul, şi daţi tava la cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 10 minute.
Intre timp, pregătiţi sosul dintr-un amestec de brânză de vaci, muştarul rămas, gălbenuşul, iaurtul, sucul de lămâie, o linguriţă de oţet, o linguriţă de ulei şi un vârf de cuţit de sare.
Eliminaţi partea verde a prazului fiert, păstrând câteva fâşiuţe subţiri pentru ornat. Partea albă tăiaţi-o bucăţele. Tăiaţi în jumătate morcovul, pe lung, apoi feliuţe. Turnaţi sosul pe farfurii, ornaţi cu fâşiuţele de praz, iar deasupra puneţi carnea. Serviţi cu garnitură de legume.
Cuiburi de muschi
Poftă bună!