Cuibusoare de primavara
PrinteazaCuibusoare de primavara din:oua, mustar, sare, ulei, piper, ceapa, usturoi, lamaie, mascarpone, marar, patrunjel, rosii, chivas, carnat, boia.
- 10 ouă
- 4 linguri muştar
- sare
- 30 ml ulei de floarea-soarelui
- piper negru măcinat
- 4-5 fire ceapă
- 2-3 picături zeamă de lămâie
- 2 fire usturoi
- 3-4 linguri mascarpone
- o legătură mărar
- o legătură pătrunjel
Pentru ornat:
- roşii cherry
- chivas
- 20 feliuţe cârnat uscat
- boia dulce sau iute
Mod de preparare:
Se pun ouăle să fiarbă în apă cu puţină sare. După ce au fiert aproximativ 8-10 minute, se scot şi se lasă în apă rece, apoi se vor curăţa cu atenţie, să nu se desprindă albuşurile.
Se taie ouăle jumătăţi şi se scot gălbenuşurile. Albuşurile se aranjează pe un platou.
Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul, în pastă se adaugă muştar, sare, piper, 2-3 picături zeamă de lămâie şi uleiul, puţin câte puţin, ca la maioneză.
Se adaugă ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt şi se pasează cu blenderul. Se obţine o cremă pufoasă şi, la sfârşit, se adaugă mascarpone.
Se umplu jumătăţile de albuşuri şi se ornează cu boia iute sau dulce, roşii cherry, chivas şi feliuţe de râmat usrat
Cuibusoare de primavara
Pofta buna!