Cupcakes cu miere
PrinteazaCupcakes cu miere din: faina, praf de copt, unt, zahar pudra, ou, miere, lapte, sare, unt, zahar, lapte, smantana, nuci, albus si sare.
- 75 g faina
- o lingurita praf de copt
- 40 g unt
- 150 g zahar pudra
- un ou
- 2 linguri miere fluida
- 80 ml lapte
- un praf sare
pentru sos:
- 25 g unt
- 3 linguri zahar
- o lingura apa
- 3 linguri lapte
- o lingura smantana
pentru bezea:
- 100 g nuci sfaramate
- un albus
- un praf sare
- o lingura zahar
Mod de preparare:
Pentru sos, într-o crăticioară se topesc untul, zahărul şi apa. Când amestecul a ajuns la culoarea maro, se trage de pe foc şi se adaugă laptele şi smântână. Separat, untul moale se freacă cu zahărul pudră şi oul până ce se obţine o cremă omogenă.
Apoi se adaugă laptele si mierea si, după omogenizare, se pune făina amestecată cu praful de copt si sarea.
Formele de brioşe se umplu pe 3/4 şi se coc 12 minute. Pentru bezea, se bate albuşul cu un praf de sare si, după ce a devenit spumă, se adaugă zahărul.
Se ornează briosele cu bezea, se toarnă sosul de caramel si se presară cu nuci.
Cupcakes cu miere
Pofta buna!