Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din: aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar, crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie.
- 375 g aluat de tarte, gata preparat
- 1 gălbenus
- câteva picături de esenţă de vanilie
- 25 g fulgi de migdale
- 2 linguriţe zahăr
pentru cupe:
- 250 g crema de vanilie, gata preparată
- 4 linguri licnior limoncello
- 300 ml smântână
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 5/190 C. întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, cât să rezulte o foaie de 12×40 cm. Bate gălbenuşul cu esenţa de vanilie şi unge foaia de aluat.
Presară fulgii de migdale şi zahărul, apoi taie în fâşii de 2,3 cm lăţime.
Aşază-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament, apoi coace 10-12 min, până se rumenesc bine. Lasă-le câteva minute în cuptor, apoi mută-le pe un grătar metalic să se răcească. Amestecă 100 g cremă de vanilie cu 2 linguri limoncello şi împarte mestecul în mod egal în 6 cupe.
Bate smântână cu un tel până se întăreşte uşor, adaugă restul de cremă de lămâie şi limoncello, apoi zeama de lămâie şi bate-le uşor cu telul cât să se amestece.
Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale
Pofta buna!