Curcan gatit englezeste
PrinteazaO reteta simpla de curcan gatit englezeste din: curcan, faina, unt, smantana, sparanghel, patrunjel, piper, sare, telina, morcovi, suc de lamaie, galbenus si mazare verde.
- 1 curcan
- 60 gr făină
- 60 gr unt
- 1/4 l smântână
- 1/2 cutie de sparanghel
- pătrunjel,
- piper,
- sare
- 500 gr ţelină
- 800 gr morcovi
- suc de lămâie
- 1 gălbenuş
- 200 gr mazăre verde tânără
Mod de preparare:
Curcanul îl sărăm şi pe dinafară şi pe dinăuntru, îl presărăm cu piper şi-l fierbem în apa caldă, 60 minute, la foc scăzut. In timpul fierberii adăugăm felina şi morcovii. Scoatem curcanul din supă şi strecurăm supa.
In untul fierbinte amestecăm făina, turnăm supa, adăugăm suc de lămâie şi fierbem puţin. Sosul îl dăm jos de pe foc, batem oul şi-l amestecăm cu smântână şi le turnăm în sos. Impodobim curcanul cu morcovii, mazărea, ţelina şi sparanghelul şi îl servim eu sos şi cu crochete de cartofi.
Poftă bună!