Curcan gatit englezeste

Printeaza

O reteta simpla de curcan gatit englezeste din: curcan, faina, unt, smantana, sparanghel, patrunjel, piper, sare, telina, morcovi, suc de lamaie, galbenus si mazare verde.

Ingrediente:Curcan gatit englezeste

  • 1 curcan
  • 60 gr făină
  • 60 gr unt
  • 1/4 l smântână
  • 1/2 cutie de sparanghel
  • pătrunjel,
  • piper,
  • sare
  • 500 gr ţelină
  • 800 gr morcovi
  • suc de lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 200 gr mazăre verde tânără

 

Mod de preparare:

Curcanul îl sărăm şi pe dinafară şi pe dinăuntru, îl presărăm cu piper şi-l fierbem în apa caldă, 60 minute, la foc scăzut. In timpul fierberii adăugăm felina şi morcovii. Scoatem curcanul din supă şi strecurăm supa.

In untul fierbinte ame­stecăm făina, turnăm supa, adăugăm suc de lămâie şi fierbem puţin. Sosul îl dăm jos de pe foc, ba­tem oul şi-l amestecăm cu smântână şi le turnăm în sos. Impodobim curcanul cu morcovii, mazărea, ţelina şi sparanghelul şi îl servim eu sos şi cu crochete de cartofi.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.