Curry cu carne de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de curry cu carne de porc din: pulpa de porc, ceapa, rosii, ardei gras, ananas, usturoi, ghimbir, ulei, curry, sare si piper.
- pulpa de porc dezosata degresata 840 g
- ceapa 60 g
- rosii 80 g
- ardei gras 40 g
- ananas din conserva 120 g
- usturoi 3-4 catei
- ghimbir 10 g
- ulei 40 ml
- curry, sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Carnea se taie în cuburi de 2-3 cm. Ceapa si usturoiul tocat se calesc în ulei, se adauga carnea si se soteaza în continuare. Rosiile taiate cuburi, oparite si decojite se adauga peste carne.
Ardeiul curatat si fara seminte, taiat julienne, se adauga si el peste carne. Se condimenteaza cu sare si piper, se acopera vasul si se lasa la foc mic.
Dupa 10 minute se adauga ananasul rondele o parte si o parte cuburi. Se fierb înabusit timp de 45 minute, dupa care adaugam ghimbirul taiat marunt, praful de curry si se mai continua fierberea pentru înca 10 minute. Preparatul se serveste cald cu garnitura de orez.
Curry cu carne de porc
Pofta buna!