Curry de peste cu oregano
PrinteazaO reteta delicioasa de curry cu: peste, lapte de cocos, ardei iute, ardei capia, ceapa, morcov, mazare, fasole verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, limeta, ulei, sare, piper, oregano.
Ingrediente:
- 400g fileuri de peşte
- 200 ml lapte de cocos
- un ardei iute
- un ardei capia
- o ceapă, un morcov
- 100 g mazăre
- 200 g fasole verde
- usturoi
- 5 g ghimbir ras
- 75 ml sos de soia
- 15 g curry
- o limetă
- 75 ml ulei
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se taie cubuleţe. Se pun într-un bol, se adaugă sosul de soia, se condimentează şi se toarnă sucul de limetă.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece 30 de minute. Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.
Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe, morcovul se curăţă şi se taie cubuleţe. Mazărea şi fasolea verde tăiată bucăţele se fierb 15 minute şi se pun într-un bol.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, ardeii şi morcovul, se călesc zece minute, se adaugă usturoiul şi se mai ţin pe foc două minute. Se toarnă într-o oală, se adaugă laptele de cocos, un litru de apă şi curry.
Se presară ghimbirul şi legumele fierte, se condimentează şi după ce a fiert 15 minute se adaugă peştele şi lichidul din vas. Se fierb încă zece minute şi se adaugă oregano tocat.
Pofta buna!