Curry de pui cu ghimbir si unt de arahide
PrinteazaCurry de pui cu ghimbir si unt de arahide din: ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru, ulei de floarea soarelui, piept de pui, unt de arahide, supa de pui si iaurt.
- 1 ardei iute mare, fără seminţe
- ½ deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier
- 1 căţel de usturoi mare
- 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 4 piepţi de pui fără piele, tăiaţi în bucăţi
- 5 linguri unt de arahide
- 150ml supă de pui
- 200g de iaurt grecesc
Mod de preparare:
Tăiaţi în felii subţiri un sfert din ardei şi aşezaţi restul într-un mixer împreună cu ghimbirul, usturoiul, codiţele de coriandru şi o treime din frunze. Amestecaţi până obţineţi o pastă groasă şi mai picuraţi apă dacă este necesar.
Încingeţi uleiul într-o tigaie, apoi rumeniţi bucăţile de pui timp de un minut. Amestecaţi încă un minut, apoi adăugaţi untul de arahide, supa şi iaurtul. După ce sosul începe să clocotească, lăsaţi-l pe foc timp de zece minute până ce puiul se pătrunde, iar sosul se îngroaşă.
Adăugaţi coriandrul rămas, păstrând puţin pentru a presăra la final, împreună cu fâşiile de ardei iute. Serviţi cu orez sau cu piure de cartofi dulci.
Curry de pui cu ghimbir si unt de arahide
Pofta buna!
Asa mai zic si eu,
Curry de pui am mai auzit, cu untul ala de arahide nu inteleg ce este cu el
Da, sigur vreau sa gust si eu din curry asta de pui