Curry de pui indian
PrinteazaO reteta de curry de pui indian din: fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei, curry, chimen, supa de pui, lapte de cocos, coaja de limetta, sare si piper.
- 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1 bucăţică ghimbir (2 cm)
- 2 linguri ulei
- 1 lingură curry
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 250 ml supă de pui
- 200 ml lapte de cocos
- coaja rasă de la 1 limettă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea fâşii. Se taie fâşii ceapa şi ardeiul iute şi se toacă usturoiul. Se decojeşte ghimbirul şi se rade.
Se încinge uleiul în wok sau într-o tigaie înaltă. Se călesc ceapa, ardeiul iute şi usturoiul, cca 4 min. Se adaugă carnea şi se fierbe cca 3 min. Se adaugă ghimbirul, curry, chimenul şi supa, urmate de laptele de cocos şi coaja de limettă.
Se acoperă mâncarea cu un capac şi se lasă să mai fiarbă 15 min. Se mai adaugă eventual supă; se condimentează încă o dată cu sare şi piper, după gust. Se serveşte cu verdeaţă şi orez.
Curry de pui indian
Poftă bună!
Incoming search terms:
- reteta curry indian
- curry de pui indian
- curry de pui