Curry de vită cu orez
PrinteazaCurry de vită cu orez din: pulpa de vita, ulei, pasta de curry, coriandru, ardei iute, ghimbir, usturoi, lemongrass, sos de peste, otet de orez, zahar, anason stelat, frunze de limette, lapte de cocos, suc de limetta.
- 1 kg pulpa de vita
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pasta de curry
- 1 legatura coriandru
- 1 ardei iute
- 2 cm ghimbir proaspat
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita lemongrass uscat, tocat
- 50 ml sos de peste
- 50 ml otet de orez
- 1 lingura zahar
- 1 anason stelat
- 4 frunze de limette
- 400 ml lapte de cocos
- sucul de la 1 limetta
Mod de preparare:
Se taie carnea cuburi. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund gros şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur, până se rumeneşte. Se scoate pe o farfurie şi se păstrează la cald. Se pasează cu mixerul frunzele de la 1/2 legătură coriandru, usturoiul decojit, ghimbirul şi ardeiul (curăţat de seminţe); se adaugă lemongrass şi restul de ulei.
Se încălzeşte pasta de curry şi se adaugă ulei; se prăjeşte. Se adaugă carnea, apoi sos de peşte, oţet, zahăr, anason ste¬lat şi frunze de limette. Se toarnă lapte de cocos şi 1 ceaşcă de apă; se fierbe la foc moale, cel puţin 3 ore. Se stinge eventual cu apă.
Se adaugă suc de limette şi coriandru verde tocat.
Curry de vită cu orez
Pofta buna!