Curry delicios de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de curry de pui din: piept de pui, bulion, fulgi de migdale, stafide, iaurt, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, seminte de chimen, praf de chili, cardamon, scortisoara, busuioc verde, ardei iute, ulei de masline, sare si piper. O reţetă tradiţională indiană.
- 500 g de piept de pui, tăiat bucăţi
- loo g de bulion
- 50 g fulgi de migdale
- 50 g de stafide
- 300 g de iaurt
- 1 ceapă roşie tocată mărunt
- 6 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 linguriţe de ghimbir ras
- 1 linguriţă de coriandru tocat
- 1 vârf de linguriţă de seminţe de chimen
- 1 vârfdelinguriţă de praf de chili
- 1 vârf de linguriţă de cardamon
- 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
- 2 foi de dafin
- 1/2 legătură de busuioc verde
- 3-4 ardei iuţi
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ghimbirul, usturoiul şi o lingură de ulei se amestecă într-un bol. Se adaugă coriandrul tocat, chimenul, praful de chili, piperul, sarea, cardamonul, scorţişoara şi foile de dafin. Se amestecă energic până când se obţine o pastă omogenă.
Se încinge într-o cratiţă uleiul rămas şi se rumeneşte ceapa tocată mărunt. Când a căpătat o culoare brun-aurie, se adaugă pasta de curry şi bucăţile de pui şi se lasă la călit timp de 5-6 minute.
Se toarnă iaurtul, bulionul şi stafidele şi se lasă lafiert, pe foc mic, 25 minute. Se presară apoi şi fulgii de migdale, se asezonează cu sare şi piper, se adaugă frunzelede busuioc tăiate mărunt şi ardeii iuţi curăţaţi de seminţe. Se mai lasă pe foc 5 minute.
Curry de pui
Pofta buna!