Curry de pui cu alune şi orez
PrinteazaO reteta delicioasa de curry de pui cu alune si orez din: piept de pui, fenicul, ardei grasi, usturoi, alune, lapte de cocos, orez, pudra de curry, sare, piper si lapte.
- două piepturi de pui
- un fenicul
- doi ardei graşi
- doi căţei de usturoi
- 100 g alune prăjite
- 200 ml lapte de cocos
- 100 g orez
- jumătate de linguriţă de pudră de curry
- două linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- lapte dulce
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron. Feniculul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie rondele sau julien şi se pune într-un castronel.
Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe, se taie felii subţiri sau julien şi se pun lângă fenicul. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune feniculul, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă ardeiul.
Se căleşte până se înmoaie, se adaugă carnea de pui, se condimentează şi se prăjeşte până capătă o culoare aurie. Se adaugă alunele şi pudra de curry, laptele de cocos şi usturoiul feliat.
Se fierbe la foc mediu până când sosul format scade la jumătate, se opreşte focul şi se serveşte în castronele, alături de orezul fiert. Dacă nu avem lapte de cocos, se poate folosi lapte dulce obişnuit.
Curry de pui cu alune şi orez
Pofta buna!