Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos
PrinteazaCurry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru, orez, lipii.
- 1 ceapa mica, tocata mare
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 2 lingurite de seminte de mustar
- 5 frunze proaspete de curry
- 1 lingura pudra de curry
- 4 cuisoare
- 1 ardei rosu iute, intreg si uscat
- 300 g fasole verde, curata si feliata
- 1 lingurita de garam masala
- 1 mana de coriandru proaspat
- orez si lipii, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un blender, omogenizează ceapa, turmericul, ghimbirul, usturoiul şi 1 lingură de ulei, împreună cu un vârf mare de sare. Incinge restul de ulei într-o cratiţă adâncă. Adaugă seminţele de muştar şl frunzele de curry şi găteşte-le până încep să trosnească, apoi pune pasta de ceapă preparată anterior şi găteşte-o până devine lipicioasă.
Incorporează pudra de curry, apoi toarnă laptele de cocos. Adaugă cuişoarele, scorţişoara şi ardeiul iute şi adu totul la punctul de fierbere. Pune fasolea verde şi fierbe-o 15 minute sau până când se frăgezeşte. Stoarce zeama de lime în mâncare, adaugă garam maşala, ia tigaia de pe foc şi încorporează coriandrul. Serveşte cu orez şl cu lipii, dacă vrei.
Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos
Pofta buna!