Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

Printeaza

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

Ingrediente:Cuscus cu aripioare si sos de legume

  • 250 g cuşcuş
  • 5 aripioare de pui
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 3 roşii
  • 2 linguri smântână
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • 2-3 fire mărar

 

Mod de preparare:

Speli aripioarele, le aşezi într-o tavă de aragaz, presari sare şi piper, pui 2 linguri de ulei şi o ceaşcă de apă şi le dai la cuptor pentru 30 de minute. Cureţi apoi ceapa, ardeiul, morcovii, ţelina, tai ceapa şi ardeiul fideluţă, dai morcovii şi ţelina pe răzătoarea mare şi le căleşti pe toate.

Torni apă din când în când până se înmoaie legumele, apoi adaugi roşiile date pe râzătoare, mai laşi pe foc 5 minute. Treci totul prin sită şi pui din nou la fiert cu smântână, piper şi sare după gust pentru 1-2 minute, apoi dai sosul deoparte.

Ca să pregăteşti garnitura de cuşcuş nu ai nevoie decât de ulei, apă şi sare, căci indicaţiile sunt pe pachet. Pe un pla­tou aşezi cu lingura cuşcuşul, deasupra aripioarele, torni sosul de legume şi presari verdeaţa tocată.

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

Cuscus cu aripioare si sos de legume

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/cuscus-cu-aripioare-si-sos-de-legume html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.