Cuşcuş cu tocană de legume şi carne de berbec
PrinteazaO reteta delicioasa de cuscus cu tocana de legume si carne de berbec din: cuscus, carne de berbec, naut, morcovi, ceapa alba, coriandru, pulpe de rosii, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, sare si piper.
- 300 g cuşcuş
- 450 g pulpă slabă de berbec (sau de vită)
- 180 g năut
- 3 morcovi
- 2 cepe albe
- 1 linguriţă curcuma
- 1 legătură coriandru proaspăt
- 80 g pulpă de roşii
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 500 ml supă concentrată de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune năutul în apă şi lasă-1 să se înmoaie peste noapte. Spală-l, acoperă-l cu apă şi fierbe-l cu sare circa 30 de minute. Căleşte cuşcuşul aproximativ 5 minute într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei. Toarnă în fir subţire jumătate din cantitatea de supă concentrată, acoperă vasul şi lasă cuşcuşul să se umfle.
Intr-o cratiţă mare, pune ceapa tăiată sferturi şi căleşte-o uşor. Adaugă morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele groase, sotează-i 2-3 minute, apoi pune carnea tăiată cuburi. Sărează şi piperează, după gust.
Adaugă năutul fiert şi scurs bine, curcuma, coriandrul tocat mare şi, la sfârşit, pulpa de roşii. Micşorează flacăra şi lasă totul să fiarbă înăbuşit circa 20 de minute, adăugând din când în când puţină supă concentrată caldă. Pune cuşcuşul pe un platou ceramic mare, toarnă tocana deasupra si serveşte imediat.
Cuşcuş cu tocană de legume şi carne de berbec
Pofta buna!