D-ale porcului cu mămăligă

Printeaza

O reteta delicioasa din carne de porc cu mamaliga din: carnati, jumari, muschiulet afumat, rozmarin, sare, piper, usturoi, malai, apa si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:D-ale porcului cu mămăligă

  • 2 cârnaţi bine afumaţi şi condimentaţi
  • 8-10 jumări
  • un muşchiuleţ afumat
  • o crenguţă rozmarin
  • sare
  • piper negru măcinat
  • un căţel usturoi
  • 300 g mălai
  • un l apă
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Se pune pentru început să fiarbă apa pentru mămăligă. Se lasă să dea în câteva clocote si apoi se adaugă o linguriţă de sare si două linguri de ulei. Se pune mălaiul în ploaie si se bate cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se fierbe aproximativ 30 de minute din momentul în care s-a adăugat mălaiul, amestecându-se din când în când. In acest timp, se pregătesc cărnurile. Se taie bucăţi potrivite, să nu se usuce. Importanat ar fi să facă doar o crustă aurie şi apoi să se ia de pe foc.

Se pun pentru început jumările, să lase grăsime şi apoi se adau¬gă cârnaţii şi carnea. Se lasă câteva minute pe fiecare parte şi se condimentează, dacă mai este nevoie cu un praf de sare şi piper. Se presară crenguţe de rozmarin şi se acoperă cu un capac să se înăbuşe. Se servesc cu mămăligă caldă şi cu murături în saramură.

D-ale porcului cu mămăligă

D-ale porcului cu mămăligă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.