D-ale porcului cu mămăligă
PrinteazaO reteta delicioasa din carne de porc cu mamaliga din: carnati, jumari, muschiulet afumat, rozmarin, sare, piper, usturoi, malai, apa si ulei de floarea soarelui.
- 2 cârnaţi bine afumaţi şi condimentaţi
- 8-10 jumări
- un muşchiuleţ afumat
- o crenguţă rozmarin
- sare
- piper negru măcinat
- un căţel usturoi
- 300 g mălai
- un l apă
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Se pune pentru început să fiarbă apa pentru mămăligă. Se lasă să dea în câteva clocote si apoi se adaugă o linguriţă de sare si două linguri de ulei. Se pune mălaiul în ploaie si se bate cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se fierbe aproximativ 30 de minute din momentul în care s-a adăugat mălaiul, amestecându-se din când în când. In acest timp, se pregătesc cărnurile. Se taie bucăţi potrivite, să nu se usuce. Importanat ar fi să facă doar o crustă aurie şi apoi să se ia de pe foc.
Se pun pentru început jumările, să lase grăsime şi apoi se adau¬gă cârnaţii şi carnea. Se lasă câteva minute pe fiecare parte şi se condimentează, dacă mai este nevoie cu un praf de sare şi piper. Se presară crenguţe de rozmarin şi se acoperă cu un capac să se înăbuşe. Se servesc cu mămăligă caldă şi cu murături în saramură.
D-ale porcului cu mămăligă
Pofta buna!