Delicii de ciocolată cu cremă de alune
PrinteazaO reteta delicioasa de delicii de ciocolata cu crema de alune din: ciocolata menaj, lapte, smantana dulce, galbenusuri, zahar, alune de padure, faina alba, pastaie de vanilie si fursecuri.
pentru prăjiturele:
- 80 g ciocolată menaj
- 240 ml lapte
- 240 ml smântână dulce
- 3 gălbenuşuri
- 40 g zahăr
- 50 g alune de pădure
- 1 lingură faină albă
- 1/2 păstaie de vanilie
pentru decor:
- 8 fursecuri tip
Mod de preparare:
Bate gălbenuşurile cu zahărul până când se albesc, apoi adaugă făina. Amestecă laptele cu smântână şi păstaia de vanilie despicată pe lungime, apoi încorporează-le în compoziţia cu gălbenuşuri, amestecând continuu.
Fierbe crema la bain-marie până când se îngroaşă, apoi toarnă 100 g din ea peste alunele măcinate. Amestecă uşor cu o spatulă, acoperă vasul cu folie alimentară şi pune-l în frigider. Pune ciocolata într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie, amestecând per¬manent; adaugă crema rămasă, amestecând bine cu o spatulă până la obţinerea unei compoziţii netede şi omogene.
Toarnă compoziţia în tavă, nivelând-o cu o spatulă. Acoperă tava cu folie alimentară şi pune-o în congelator 2 ore. Pune tava în frigider şi las-o 10 minute, apoi răstoarn-o pe un platou. Taie cu o formă rotundă mai multe discuri.
Aşază pe fiecare farfurie 1-2 discuri, toarnă în jurul lor cremă de alune, decorează cu fursecuri şi stropeşte-le cu cremă, apoi serveşte-le.
Delicii de ciocolată cu cremă de alune
Pofta buna!