Deliciu cu ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de deliciu cu: oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei, frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.

Ingrediente blat:

  • 6 albuşuri
  • 3 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 80g faină albă
  • 40g făină integrală
  • 2 linguri cacao neagra
  • 75 ml ulei

Ingrediente cremă:

  • 350 ml frişcă lichidă
  • 50g zahăr
  • 70g unt
  • 100 g cacao
  • 200 g ciocolată simplă
  • 200g vişine
  • fulgi de  ciocolată, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru cremă, pui într-o cratiţă za­hărul, untul, aşezi pe foc şi laşi până se to­peşte şi dă în clocot.

Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata şi amesteci până se to­peşte ciocolata.

Laşi să se răcească pe ju­mătate, adaugi friş­ca bătută, apoi laşi la răcit.

Baţi spumă tare albuşurile cu za­hărul şi cu un praf de sare şi adaugi găl­benuşurile bătute cu uleiul, treptat.

Ames­teci făina albă cu făina integrală, cu cacaua şi o încorporezi uşor în ouă.

Torni aluatul într-o formă drept­unghiulară unsă şi ta­petată şi dai la cuptor, la foc mic, 40-45 de minute. Laşi la răcit.

Torni jumătate din cremă peste blatul răcit, pui vişinele Ia­ră sâmburi şi scurse şi restul de cremă.

O dai la rece două ore, o tai pătrate şi o deco­rezi cu vişine şi fulgi de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.