Deliciu cu zmeură
PrinteazaO reteta de deliciu cu zmeura din: faina, unt, zahar, oua, cacao, lapte, gem de zmeura, esenta de vanilie, praf de copt, zmeura, unt si sare.
- 250 g faina
- 230 g unt
- 130 g zahar
- 4 oua
- 60 g cacao
- 120 ml lapte
- 180 g gem de zmeura
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 3 lingurite cu praf de copt
- 250 ml apa
- 200 g zmeura
- unt pentru uns
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă apa înfierbântată cu cacaua cernută. Toarnă laptele, esenţa de vanilie, gemul şi amestecă foarte bine totul. Separat, freacă untul cu zahărul până ce devine o spumă fină, adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare.
Amestecă făina cu un praf de sare şi praful de copt. Incorporează amestecul de cacao şi apoi pe cel de ouă. La final, pune zmeurica spălată şi zvântată. Unge cu unt tava de copt şi acoperă cu hârtie de copt. Toarnă compoziţia, nivelează uşor şi dă la cuptorul încins vreo 30-35 de minute.
Dacă nu eşti sigură, fă-i testul scobitorii înainte de-a o scoate din cuptor. Lasă să se răcorească 15 minute în tavă, taie în pătrate potrivite şi pudrează cu zahăr, în momentul servirii, pune deasupra câteva zmeurici proaspete.
Deliciu cu zmeură
Pofta buna!
Ce bine arata prajitura