Desert cu banane si portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu banane, cacao, ou, apa minerala, ulei, zahar, esenta de vanilie, faina, portocale, miere, menta.

Ingrediente:Desert cu banane si portocale

  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 1 cană apă minerală
  • 1 pahar ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 cană făină
  • 4 banane
  • 2 portocale
  • 500 ml smântână
  • 5 linguri miere
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Cacaua se amestecă cu faina, oul, apa minerală şi zahărul. Se adau­gă uleiul, esenţa şi compoziţia se bate bi­ne cu telul.

Intr-un vas termorezistent sau într-o tavă mai mică unsă şi tapetată, se toarnă compo­ziţia şi se coace la foc potrivit circa 20-25 de minute. Se la­să la răcit, du­pă care se taie cubuleţe.

Smântână se aşază într-un bol. Se pu­ne mierea, se rade coaja de la o portoca­lă şi se ames­tecă bine. Ba­nanele se taie felii şi se stro­pesc cu puţi­nă zeamă de portocală.

In pahare mai mari sau în cupe se aşază câteva cu­buleţe de pandişpan, câteva felii de banane, se toarnă cremă de smântâ­nă şi se continuă încă odată cu ace­leaşi straturi. Se ornează cu felii şi coajă de portocală şi cu mentă.

Desert cu banane si portocale

Desert cu banane si portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.