Desert cu branza dulce
PrinteazaO reteta gustoasa de desert cu branza dulce, faina, unt, oua, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, pere, coaja de lamaie, gelatina, zahra brun.
- 200 g făină
- 100 g unt (sau margarină)
- ou
- 75 g zahăr
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 500 brânză de vaci proaspătă
- 200 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- coajă rasă de lămâie
- 2-3 pere
- 1 lingurita gris
- 1 pliculet de gelatina
- 2 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu untul sau margarina până devine spumos. Se adaugă oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, frământând bine până se obţine un aluat consistent, uniform şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute.
Intre timp, se zdrobeşte şi se amestecă brânza cu furculiţa, se pune zahărul, zahărul vanilat, smântână, coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi la sfârşit albuşurile bătute spumă.
Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu ea forma, cu tot cu pereţii laterali. Se presară grisul pe toată suprafaţa, se toarnă umplutura şi se nivelează.
Deasupra se aşază feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, se presară peste ele zahăr brun şi se introduce în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute. Când o scoţi, torni deasupra gelatina dizolvată în apa calda.
Desert cu branza dulce
Pofta buna!