Desert cu branza dulce

Printeaza

O reteta gustoasa de desert cu  branza dulce, faina, unt, oua, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, pere, coaja de lamaie, gelatina, zahra brun.

Ingrediente blat:Desert cu branza dulce

  • 200 g făină
  • 100 g unt (sau margarină)
  • ou
  • 75 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 brânză de vaci proaspătă
  • 200 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • coajă rasă de lămâie
  • 2-3 pere
  • 1 lingurita gris
  • 1 pliculet de gelatina
  • 2 linguri zahăr brun

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu un­tul sau margarina până devine spumos. Se adaugă oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, frământând bine până se obţine un aluat consistent, uniform şi elas­tic. Se lasă la rece 30 de mi­nute.

Intre timp, se zdrobeşte şi se amestecă brânza cu furculiţa, se pune zahărul, zahărul vanilat, smântână, coaja rasă de lămâie, gălbe­nuşurile şi la sfârşit albuşu­rile bătute spumă.

Se întinde aluatul în foa­ie, se tapetează cu ea for­ma, cu tot cu pereţii laterali. Se presară grisul pe toată suprafaţa, se toarnă umplu­tura şi se nivelează.

Deasupra se aşază feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, se presară peste ele zahăr brun şi se introdu­ce în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minu­te. Când o scoţi, torni dea­supra gelatina dizolvată în apa calda.

Desert cu branza dulce

Desert cu branza dulce

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.