Desert cu crema de ou si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de Desert cu crema de ou si migdale din: pricomigdale, compot de visine, gelatina, zahar, crema de ou, amidon, vin alb, frisca, fulgi de migdale si perle argintii.
- 200 g pricomigdale
- 2×400 compot de visine scurse de lichid si stropite cu alcool
- 10 g gelatina
- 2 linguri zahar
- 500 ml crema de ou
- 2 lingurite amidon, dizolvat in 1 lingura apa rece
- 50 ml vin alb, dulce
- 400 ml frisca lichida
- 25 g fulgi de migdale rumeniti
- perle argintii comestibile, pentru ornat – optional
Mod de preparare:
Asaza pricomigdalele intr-un strat la baza bolului din sticla si presara visinele. Inmoaie gelatina in apa rece 2-3 minute.
Intre timp, pune pe foc lichiul/compotul cu zaharul, pana cand fierbe.
Adauga gelatina si amesteca pana cand aceasta se dizolva. Toarna peste visine si da la rece 3-4 ore cand se incheaga.
Incalzeste crema de ou si adauga amidonul; amesteca pana cand se ingroasa. Lasa sa se racoreasca si toarna peste gelatina. Da la rece 30 de minute.
Inainte de a servi, bate frisca cu vinul dulce si toarna deasupra. Serveste ornat cu perlele arginntii si presarat cu fulgi de migdale.
Desert cu crema de ou si migdale
Pofta buna!