Desert cu banane si caramel
PrinteazaDesert cu banane si caramel din: banane, frisca, zahar pudra, zahar, apa, unt, amidon, sare, lapte, oua, esenta de vanilie, pesmet.
- 2 banane
- 150 g frisca
- 1 lingura zahar pudra
- sosul camarel:
- 4 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 1 lingura unt
crema de vanilie:
- 2/3 cana zahar
- 1/4 cana amidon
- 1/2 lingurita sare
- 3 cani lapte
- 2 oua
- 2 linguri unt
- 1 lingura esenta de vanilie
blaturile:
- 1 1/2 cana pesmet din biscuiti de ovac sau digestivi
- 1/3 cana unt
- 1 lingura zahar
Mod de preparare:
Pentru sos, caramelizaţi zahărul şi când este auriu, uniform, adăugaţi apa, lăsaţi să fiarbă şi când zahărul s-a dizolvat, luaţi vasul de pe foc, puneţi untul şi amestecaţi. Pentru cremă, bateţi ouăle într-un castron, apoi lăsaţi-leîn repaus. Amestecaţi zahărul, amidonuil şi sarea, adăugaţi treptat laptele, amestecând încontinuu şi puneţi amestecul la bain-marie.
Ţineţi vasul pe foc până când crema se îngroaşă. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi energic timp de 1 minut. Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi untul şi vanilia, amestecaţi şi puneţi crema la răcit, pentru mai multe ore. Pentru blaturi, amestecaţi pesmetul cu zahărul şi untul şi repartizaţi acest amestec în 6 pahare, apăsaţi cu o lingură amestecul, apoi puneţi paharele într-o tavă, la cuptor, la foc potrivit, timp de 10 minute.
Asamblare: Puneţi peste blaturile de biscuiţi câte 2-3 linguri de cremă, peste care puneţi câte 3 – 4 felii de banană. Peste acestea, puneţi în straturi alternative frişcă şi cremă de vanilie. Ornaţi cu frişcă şi cu sirop caramel. Serviţi imediat sau păstraţi la frigider până în momentul servirii.
Desert cu banane si caramel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- desert cu banane
Un desert delicios!