Desert cu caise si lavanda
PrinteazaDesert cu caise si lavanda din: caise, miere si lavanda.
- 12 caise
- 4 linguri cu miere
- 8 ramurele de lavanda inflorita
Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi caisele. Scoateţi-le sîmburii. Incălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi tijele de lavandă. Puneţi deoparte 4 fire pentru ornat şi scoateţi florile de pe celelalte. Faceţi din staniol 4 pătrate cu latura de 30 cm. Aşezaţi pe fiecare pătrat 6 jumătăţi de caise, cu faţa bombată pe hîrtie.
Turnaţi mierea şi pudraţi cu flori de lavandă. Rulaţi papiotele, aşezaţi-le pe tava cuptorului şi lăsaţi să se coacă 10 minute. Serviţi desertul călduţ, ornat cu o rămurică de lavandă, lăsînd musafirii să le deschidă singuri.
Pofta buna!