Desert cu capsuni
PrinteazaDesert cu capsuni din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, gelatina, frisca, zahar pudra si capsuni.
pentru blat:
- 2 oua
- 80 g zahar
- 100 g faina
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
pentru crema:
- 2 pliculete gelatina
- 250 ml frisca
- 80 g zahar pudra
- 1 pachet zahar vanilat
- 250 g capsuni
pentru decor:
- frisca
- capsuni
Mod de preparare:
Ouăle se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, uleiul, trei linguri de apă şi praful de copt. Se toarnă aluatul într-o formă dreptunghiulară de 30×10 cm unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească.
Se pune gelatina la înmuiat în 100 ml de apă pentru 15 minute. Se bate frisca, se adaugă căpşunile zdrobite, zahărul pudră şi cel vanilat şi se mixează bine. Se adaugă gelatina topită pe foc, dar fără să se dea în fiert, şi se amestecă bine.
Se acoperă o formă cu fundul rotund cu folie de plastic, se toarnă amestecul de căpşuni în ea şi se acoperă cu blatul. Dacă nu aveţi formă cu fundul rotund, se foloseşte forma în care s-a copt blatul. Se lasă la frigider peste noapte.
Se răstoarnă desertul pe un platou dreptunghiular şi se decorează cu Hulala bătută şi cu jumătăţi de căpşuni.
Desert cu capsuni
Pofta buna!
Un desert este un desert, dar parca as incepe cu o ciorba, ceva … sa tina de foame 🙂