Desert cu ciocolata si cacao
PrinteazaDesert cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea instant, cacao, esenta de rom.
- 200 g ciocolata neagra (minim 80% cacao)
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
- 2 lingurite de cafea instant
- 50 g cacao
- esenta de rom (optional)
Mod de preparare:
Pune într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi, ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul. Amestecă până ce se omogenizează compoziţia.
Adaugă cafeaua şi 2-3 picături de esenţă de rom şi amestecă energic până ce se încorporează cafeaua.
Dă la rece o oră, cât să se întărească, dar să poată fi modelată. Pe o planşetă pe care ai pus folie de plastic dată cu cacao, întinde compoziţia într-un strat gros de 1-1,5 cm. Taie cubuleţe, tăvăleşte-le prin cacao şi dă-le din nou la rece.
Desert cu ciocolata si cacao
Pofta buna!