Desert cu coacaze negre
PrinteazaDesert cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare.
- 400 g coacaze negre
- 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu zahar pudra)
- 4 albusuri
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi coacăzele cu apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină apă pentru a obţine un piure foarte subţire. Adăugaţi 3 linguri cu fructoză (sau 6 linguri cu zahăr pudră), amestecaţi pînă se dizolvă complet şi apoi strecuraţi piureul printr-o sită şi puneţi-l în frigider.
Bateţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Cînd albuşul este foarte tare, adăugaţi restul de fructoză (sau de zahăr pudră) şi bateţi în continuare cîteva secunde pentru a se amesteca bine.
Incălziţi apă într-o cratiţă mare şi micşoraţi focul chiar cînd începe să clocotească. Faceţi bule din albuş cu ajutorul a două linguri şi puneţi-le, pe rînd, în apa fierbinte, avînd grijă să nu se atingă între ele, apoi lăsaţi-le să fiarbă numai cîteva secunde.
Intoarceţi bulele delicat, lăsaţi să fiarbă şi pe cealaltă parte repede, apoi scoateţi-le, pe rînd, cu o spumieră şi puneţi-le pe hîrtie absorbantă. Păstraţi bulele la rece. In momentul servirii, repartizaţi piureul în patru cupe foarte reci şi puneţi bulele de albuş deasupra.
Desert cu coacaze negre
Pofta buna!