Desert cu coacaze negre

Printeaza

Desert cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare.

Ingrediente:Desert_cu_coacaze_negre

  • 400 g coacaze negre
  • 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu zahar pudra)
  • 4 albusuri
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi coacăzele cu apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină apă pentru a obţine un piure foarte subţire. Adă­ugaţi 3 linguri cu fructoză (sau 6 linguri cu zahăr pudră), amestecaţi pînă se dizolvă complet şi apoi strecuraţi piureul printr-o sită şi puneţi-l în frigider.

Bateţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Cînd albuşul este foarte tare, adăugaţi restul de fructoză (sau de zahăr pudră) şi bateţi în continuare cîteva secunde pentru a se amesteca bine.

Incălziţi apă într-o cratiţă mare şi micşoraţi focul chiar cînd în­cepe să clocotească. Faceţi bule din albuş cu ajutorul a două lin­guri şi puneţi-le, pe rînd, în apa fierbinte, avînd grijă să nu se atingă între ele, apoi lăsaţi-le să fiarbă numai cîteva secunde.

Intoarceţi bulele delicat, lăsaţi să fiarbă şi pe cealaltă parte re­pede, apoi scoateţi-le, pe rînd, cu o spumieră şi puneţi-le pe hîrtie absorbantă. Păstraţi bulele la rece. In momentul servirii, repartizaţi piureul în patru cupe foarte reci şi puneţi bulele de albuş deasupra.

Desert cu coacaze negre

Desert_cu_coacaze_negre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.