Desert cu gem
PrinteazaDesert cu gem din: faina, unt, galbenusuri, zahar vanilat, drojdie, zahar, lapte, sare, nuci, albusuri, gem de prune.
- 500 g faina
- 150 g unt
- 3 galbenusuri
- 2 plicuri zahar vanilat
- 21 g drodie
- 1 lingura zahar
- 150 ml lapte
- sare
Umplutura:
- 200 g nuci macinate
- 3 albusuri
- 100 g zahar
- 200 g gem de prune
Mod de preparare:
Se adauga faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu zahar vanilat si sare. Se face o gropita la mijloc, se sparge inauntru cubul de drojdie si se adauga 1 lingura de zahar si putin lapte caldut.
Se lasa sa creasca putin la caldura. Apoi se adauga restul de lapte, unt topit si galbenus si se framanta un aluat moale, care nu se lipeste. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldură timp de cca 1 ora.
Pentru umplutura de nuci, se bate albusul cu zahar si se inglobeaza nucile. Se imparte aluatul in două bucati si se intind din ele 2 foi groase de cca 3 cm. Pe latura lunga a foilor se traseaza cate o dara de gem si se pliaza marginile inauntru.
In adancitura care ia nastere astfel, se asaza umplutura. Se lasa sa mai creasca cca 2 min. Se coace cca 20 min. in cuptorul incins la 180 °C.
Desert cu gem
Pofta buna!